English Español Français Русский Português 中文(简体) 中文(繁體)
Σχόλια
> Βιβλικές Αναφορές > Ιστορικά Προηγούμενα > Κείμενα και Παραπομπές > Σύγχρονες Τάσεις
> Αρχική > Endorsements
> Κατηγορία


Η δικτυακή θεολογική επετηρίδα Kairos Journal έχει την τιμή να χαίρει της υποστήριξης
και ενθάρρυνσης πολλών χριστιανών ηγετών της σύγχρονης εποχής. 
 

«Αυτή η ωραία σύλληψη που έγινε προσιτή σε όλους μας . . . η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί είναι ό,τι ακριβώς αυτό χρειάζεται ο ποιμένας που εργάζεται για να βελτιώσει το κήρυγμά του ως προς την ακρίβεια και το ενδιαφέρον.»

Kent Hughes, Πάστορας
College Church
Γουίτον, Ιλλινόις ΗΠΑ

«Σε πολλούς από τους σημερινούς ιεροκήρυκες αρέσει περισσότερο ο ρόλος του αναγνώστη παρά του προφήτη. Είναι βαθιά μας επιθυμία να συνδυάσουμε αξιόπιστα τον Λόγο του Θεού με τα πιεστικά ζητήματα του δημοσίου διαλόγου, αλλά υπήρχε έλλειψη πηγών. Μέχρι τώρα! Γιατί τώρα η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί αποτελεί μια αξιόπιστη, προσιτή και ποιοτική απάντηση στην ανάγκη αυτή, συνδυάζοντας την καθαρή βιβλική σκέψη με τη διεισδυτική ανάλυση και σαφή παραδείγματα. Θα αποδειχθεί πολύτιμος νέος σύμμαχος για πολλούς κήρυκες.»

David Jackman, Πρόεδρος
Proclamation Trust
Λονδίνο, Αγγλία, ΗΒ

«Ο χριστιανός κήρυκας στέκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, πιστεύοντας και κηρύσσοντας τον Λόγο του Θεού από τον έναν κόσμο στον άλλον που αντιμάχεται τον Λόγο Του. Ο χριστιανός κήρυκας πρέπει λοιπόν να γνωρίζει και τους δύο κόσμους. Ιστορικά, ωστόσο, οι χριστιανοί απολογητές γνώριζαν καλύτερα τον έναν μόνο από τους δύο, και σπάνια οι κήρυκες συνέδεαν πλήρως τον έναν με τον άλλον. Δεν θα ήταν σπουδαίο εάν υπήρχε κάποιο μέσο αρωγής στην προσπάθεια του πιστού κήρυκα να επιστρατεύσει τις πηγές του πολιτισμού μας χωρίς να διακυβεύει τον Λόγο του Θεού και χωρίς να χάνει τον στόχο του εξαιτίας της ανεπαρκούς ανάλυσής τους; Πράγματι, θα ήταν σπουδαίο και τώρα υπάρχει η αρωγή αυτή από τη θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί

J. Ligon Duncan III, Πάστορας
Πρώτη Πρεσβυτερική Εκκλησία
Τζάκσον, Μισσισσιπή, ΗΠΑ

«Για πολύν καιρό, η Εκκλησία του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν στο περιθώριο, η φωνή της σπάνια ακουγόταν. Η εκκοσμίκευση φαίνεται ότι προωθείται χωρίς αντίλογο. Οι ποιμένες αισθάνονται ότι τα εφόδιά τους είναι ανεπαρκή προκειμένου να μιλήσουν δημόσια. Η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί κάνει πράγματι την εμφάνισή της πάνω στην ώρα. Εφαρμόζοντας με σαφήνεια τα διδάγματα της Αγίας Γραφής και στηριζόμενη στα σύγχρονα και ιστορικά δεδομένα και τις προσφυείς παραπομπές σε ηγετικές φυσιογνωμίες του παρόντος και του παρελθόντος, η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί πράγματι παρέχει υποστήριξη με ερευνητικό υλικό για κάθε ποιμένα που αναζητά να εκπληρώσει το έργο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός ως φύλακα του ποιμνίου και προφήτη.»

Charles Marnham, Βικάριος
Εκκλησία Αγ. Μιχαήλ
Λονδίνο, Αγγλία, ΗΒ

«Ζούμε σε μια εποχή πνευματικού μετασχηματισμού – και κάθε ποιμένας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ζητήματα και θέματα που οι προηγούμενες γενεές ούτε καν θα διανοούνταν. Η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί είναι μια πρωτοπόρα απόπειρα στράτευσης του χριστιανικού πνευματικού πολιτισμού. Από άποψη πνευματική και βιβλική, άκρως αξιόπιστη, αντιμετωπίζει τα πιο κρίσιμα ζητήματα των ημερών μας με τον θαυμαστό πλούτο της χριστιανικής παράδοσης και του βιβλικού στοχασμού. Επιπλέον, η επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί επωφελείται από την πιο προηγμένη σύγχρονη τεχνολογία και τα συστήματα πληροφορικής, προκειμένου να φέρει αυτόν τον πλούσιο κοσμοθεωρητικό στοχασμό ενώπιον του μαχόμενου ποιμένα στην πρώτη γραμμή της διακονίας του. Το εγχείρημα αυτό έχει πολύ ταιριαστό όνομα – Κρίσιμοι Καιροί, ένα ισχυρό μέσο αρωγής στους δύσκολους καιρούς στους οποίους ζούμε.»

R. Albert Mohler, Jr.
Πρόεδρος του Θεολογικού Σεμιναρίου Νοτίων Βαπτιστών
Λούισβιλλ, Κεντάκυ, ΗΠΑ

«Το κήρυγμα ήταν άλλοτε μια επικίνδυνη δημόσια δραστηριότητα. Βασιλείς και κυβερνώντες είτε κλονίζονταν είτε εδίωκαν όταν κήρυτταν οι κήρυκες. Τώρα, στον δυτικό κόσμο η λειτουργία αυτή έχει εν πολλοίς περάσει στα δελτία ειδήσεων και στα πάνελ διαλόγου. Κι εμείς που κηρύττουμε αγωνιζόμαστε να φέρουμε τον Λόγο του Θεού στη δημόσια σφαίρα∙ νιώθουμε μερικές φορές πιο άνετα με την ιδιωτική ή ευσεβιστική εφαρμογή του. Ετούτος ο αναπτυσσόμενος και δημιουργικός τόπος του διαδυκτίου δείχνει έτοιμος να γίνει ένας έξοχος πρακτικός και προσιτός αρωγός στην προετοιμασία και το κήρυγμά μας.»

Christopher Ash, Ποιμένας
Εκκλησία των Αγίων Πάντων
Λίτλ Σέλφορντ, ΗΒ

«Η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί είναι ένα καλά πληροφορημένο, περιεκτικό, αξιόπιστο και διεισδυτικό εργαλείο που σε τούτη την κρίσιμη εποχή έρχεται να συνδυάσει τη θεολογική οξυδέρκεια, την πολιτισμική εμπλοκή και την ποιμαντική μέριμνα για την Εκκλησία. Αυτό το τολμηρό ηλεκτρονικό εγχείρημα χαρακτηρίζεται από ευρυμάθεια και σαφήνεια όντας παράλληλα προσιτό σε όλους και αποτελώντας αναμφίβολα μια καλοδεχούμενη πηγή στήριξης για ποιμένες, εκπαιδευτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες. Μια τόσο ευρηματική χρήση της τεχνολογίας ανοίγει στην Εκκλησία ένα παράθυρο βιβλικής πληροφόρησης σε ζητήματα της εποχής μας και προσεύχομαι στον Κύριο ώστε να γίνει σημαντικό όργανό Του για την ανανεωμένη παρουσία της Εκκλησίας στον κόσμο.»

David S. Dockery, Πρύτανης
Union University
Τζάκσον, Τενεσσή, ΗΠΑ

«Έχω πλέον στη διάθεσή μου ένα πολύτιμο εργαλείο για τη μελέτη και την πρακτική εφαρμογή του Λόγου του Θεού. Συμβουλεύομαι τη θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί σχεδόν καθημερινά.»

Patrick Henry Reardon, Εφημέριος
Αντιόχειος Ορθόδοξος Εκκλησία των Αγίων Πάντων
Σικάγο, Ιλλινόις, ΗΠΑ

«Ο θάνατος της χριστιανικής Βρετανίας υπήρξε τραγικός και ραγδαίος. Καθώς αγωνιζόμαστε να εκπαιδεύσουμε ποιμένες/θεολόγους για τη διακονία τους στον σημερινό κόσμο της ειδωλολατρίας, νιώθουμε βαθύτατη ευγνωμοσύνη προς τη θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί για την προφητική της αποστολή ως αρωγού στην εφαρμογή της Αγίας Γραφής ενάντια στο σκότος της Ευρώπης του 21ου αι. Ο Francis Schaeffer έγραψε: ‘‘Εάν ο Ιησούς Χριστός είναι αληθώς ο Κύριος, θα πρέπει να είναι ο Κύριος ολόκληρης της ζωής – και στα πνευματικά ζητήματα, βεβαίως, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα της ζωής, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων της διανόησης και των πεδίων του πολιτισμού, του δικαίου και της διακυβέρνησης.’’ Ευχαριστούμε τον Θεό για το όραμα που έδωσε στη θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα.»

David Peterson, Κοσμήτωρ
Θεολογικό Κολλέγιο Oak Hill
Λονδίνο, Αγγλία, ΗΒ

«Η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί προσφέρεται στον κάθε ποιμένα ως το ισοδύναμο του παλαιού αναγνωστηρίου μιας μεγάλης βιβλιοθήκης, προσφέροντας την γεμάτη έμπνευση συγγραφή των περασμένων αιώνων, τη μελέτη της Βίβλου αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα των ΜΜΕ. Κι ακόμη, η διαδικτυακή της μορφή προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αυτήν την καλά εξοπλισμένη βιβλιοθήκη για κάθε ποιμένα παντού, όσο απομονωμένος κι αν βρίσκεται αυτός, με το απλό άνοιγμα του υπολογιστή του. Η διάρθρωση αυτού του δικτυακού τόπου, με τα τεμνόμενα επίπεδα των τεταρτημορίων του, αποτελεί την πιο εμπνευσμένη εφαρμογή της δημιουργίας ιστοσελίδων που έχω ποτέ δει. Η θεολογική επετηρίδα Κρίσιμοι Καιροί προσφέρει στον κάθε ποιμένα τις πηγές που εκείνος χρειάζεται για να εμπνευστεί, να δομηθεί και να εφοδιαστεί προκειμένου να συνεχίσει το σημαντικό έργο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.»

Frederica Mathewes-Green, Συγγραφέας
Λίνθικουμ, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ